Om Veronica Hedenmark

Porträttbild av Veronica Blommor
Bakgrund

Entreprenörskap & utveckling

Veronica Hedenmark är en prisbelönad debattör, företagsledare och entreprenör.

1997 grundade hon företaget VH assistans som arbetar med personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Idag driver hon flera bolag med målet att skapa bättre förutsättningar och större jämlikhet för personer med funktionshinder.

Veronicas första företag VH assistans startades 1997 hemma vid köksbordet i Sundborn. Idag är det ett rikstäckande företag som sysselsätter 1000 personliga assistenter årligen. Det är alltid människorna som varit i fokus och Veronicas driv för att skapa möjligheter för och inkludera personer med funktionshinder i samhället.

Hennes arbete har placerat henne i toppen av Veckans Affärers 100 mest inflytelserika personer i Sverige, företaget har fått stå som det svenska exempelet på framgångsrikt företagande i Bryssel under SME-week och hon reser landet runt för att föreläsa om sitt företagande, föräldraskap och livserfarenheter.

Veronicas berättelse

Veronica Hedenmark föddes med benskörhet. När hon gick ur gymnasiet ville försäkringskassan förtidspensionera henne. Redan då fann hon ett inre mål och efter en livskris startades företaget VH assistans hemma vid köksbordet i Falun.

- Det tycktes finnas tusen möjligheter, men inte en enda för mig. Det blev viktigt att skapa något eget, ett arbete och att göra något av livet. Min främsta drivkraft var viljan att hjälpa personer med funktionshinder, förklarar hon.

Idag, 22 år senare, har företaget mer än 1000 anställda över hela Sverige. Hon har även prisats med flera utmärkelser och är en mycket framgångslik ledare.Veronica Hedenmark föddes med benskörhet. När hon gick ur gymnasiet ville försäkringskassan förtidspensionera henne. Redan då fann hon ett inre mål och efter en livskris startades företaget VH assistans hemma vid köksbordet i Falun.

"Se det som en tillgång”

Veronica tycker att man ska se till den enskilde individens styrkor och att detta är särskilt viktigt när det gäller arbete med mångfald.

– Min strävan är att personer med funktionshinder ska ses som en tillgång och inte som en belastning. Det finns så mycket fördomar i arbetslivet och i samhället, om man har ett funktionshinder blir man borträknad direkt. Se individen istället för funktionshindret! Individens drivkraft kan bara komma fram när den ges möjlighet till det och släpps in i arbetslivet, säger hon.

Bild av Veronica och Sveriges Kung

Ledarskap och förebilder

Veronica Hedenmark tror på ett modernt ledarskap utan fyrkantiga tankeprocesser. Utmärkande för framtida ledare tror hon är ett nytt helhetstänkande, en cirkel där hälsa, familj, arbete och personlig utveckling har samma värde. Att de är balanserade med varandra, ger liv åt nya idéer och är baserad på en etisk grund. När Veronica växte upp saknade hon förebilder, vilket är en anledning till att hon håller sina föreläsningar. Ett av målen är att själv vara en förebild och visa hur livet blev.

- Det finns fortfarande inga personer med funktionshinder i målarboken sagoboken, eller skolans läsebok. Som liten saknade jag en vuxen förebild, en person med funktionshinder som levde ett vanligt Svenssonliv, körde bil, hade familj och arbete. Min förhoppning är att personer genom mig ska kunna se en glimt av framtiden

Bild av Veronica och sin nyfödda son

Förälder mot alla odds

2015 blev Veronica Hedenmark mamma till sonen William, hon är den femtonde kvinnan i världen med samma diagnos att bli mamma. Nu vill hon vara en förebild för andra personer med funktionsnedsättningar som vill bli föräldrar och föreläser gärna och leder diskussioner kring utmaningar och lösningar. Tillsammans med Anna Hallgren gjorde Veronica podcasten "Hedenmark Hallgren Podcast" om just föräldraskap när man har ett funktionshinder.

BOKA
motivation

Vi tänker 80 000 tankar varje dag, förändra 1% av dessa och du får 800 nya möjligheter.

Vi tänker 80 000 tankar varje dag, förändra 1% av dessa och du får 800 nya möjligheter.

Kontakta Veronica

Föreläsningar & Rådgivning

070-398 29 29
veronica@veronicahedenmark.se
BOKA
Copyright © 2020 Veronica Hedenmark. All rights reserved.